skip to Main Content
Leerlijn Bewegen In De Openbare Ruimte, Meld Je Nu Aan!

Leerlijn Bewegen in de Openbare Ruimte, meld je nu aan!

Cursus BIOR
Een beweegvriendelijke openbare ruimte heeft een preventieve werking op de gezondheid van mensen, zorgt voor een betere mentale gezondheid, stimuleert de ontwikkeling van kinderen en kan bovendien een socialiserende functie hebben.

De cursus bewegen in de openbare ruimte (BIOR) is speciaal voor buurtsportcoaches en andere professionals die werkzaam zijn in de wijk. Lever jij een bijdrage aan de leefbaarheid in de stad, wijk of gemeente? Dit is jouw mogelijkheid om kennis op te doen over BIOR en de beleidsvertaling hiervan door de gemeente en hoe jij BIOR in je eigen gemeente een plek kunt geven.

Kennis en vaardigheden
Na het volgen van deze Masterclass ben je bekend met state-of-the-art BIOR-projecten en heb je kennis opgedaan over de beleidsvertaling van BIOR door gemeenten en provincies en hoe de relatie zich verhoudt tussen de omgevingswet en de aanpalende domeinen.

Er wordt kennis geboden over BIOR en de beleidsvertaling hiervan door de gemeente en hoe je BIOR in je eigen gemeente een plek kunt geven. Hiertoe komen in de cursus diverse thema’s aan bod zoals: de omgevingswet, openbaar groen, bewegen met de wijk, openbaar sportpark en openbaar water. Ook ga je als deelnemer tijdens de cursus aan de slag met een casus in je eigen gemeente. Hierin word je tijdens de leerlijn begeleid.

Doelgroep: Professionals die werkzaam zijn in de wijk en een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de stad, wijk of gemeente.
Instroomniveau: Deelname aan de cursus kan op basis van relevante werkervaring en afgeronde opleiding (MBO/HBO).
Aantal deelnemers: minimaal 20 – maximaal 30 personen
Tijdsinvestering: 17,5 uur contacttijd + 20 uur voorbereiding.

Cursusdata:
Dag 1: 18 februari; 09.00 – 16.00 uur
Dag 2: 18 maart; 09.00 – 16.00 uur
Dag 3: 15 april; 09.00 – 12.30 uur

Prijs: € 365,00 per pers. (inclusief cursusmateriaal en lunch op dag 1 & 2)

Locatie: 
18 februari: Groningen
18 maart: Orvelte
15 april: Orvelte

Aantal deelnemers: minimaal 20 – maximaal 30 personen

Tijdsinvestering: 17,5 uur contacttijd + 20 uur voorbereiding.

Bijzonderheden: De uiterste inschrijfdatum is zondag 31 januari 2021. Je ontvangt na deze datum bericht over toelating en informatie betreffende de eerste bijeenkomst.

Aanmelden: 
Heb je interesse? Opgeven kan door een mailtje te sturen naar: LLL-sportstudies@org.hanze.nl

Back To Top