Uitgelicht: BIOR-projecten Groningen, Friesland en Drenthe

Het grootste en groenste sportpark van Nederland in Zuidwest-Drenthe

Het nationale park van Drenthe is één groot sportpark. Eropuit gaan is hier de natuurlijkste zaak van de wereld. Voor outdoorfanaten, sportievelingen en buitenmensen is dit gebied een paradijs, vier seizoenen lang, 365 dagen per jaar!

In dit project wordt het sportieve aanbod voor toeristen, recreanten en inwoners in Zuidwest Drenthe uitgebreid en verder geoptimaliseerd. Het doel van dit bijzondere sportpark meer mensen te inspireren om naar Zuidwest Drenthe te komen, aan activiteiten deel te nemen en/of te verblijven in de regio.

Meer informatie

 

Kwiek Beweegroute in Heerenveen

Kwiek maakt gebruik van het straatmeubilair in je buurt: een lantaarnpaal, een hek of een bankje wordt gebruikt om eenvoudige bewegingsoefeningen te doen. De Beweegroute wordt aangegeven met stoeptegels. Met de oefeningen op de route train je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Goedkoop en relatief makkelijk aan te leggen en voor de bewoners in de wijk is het leuk om te doen en goed voor hun gezondheid.

Meer informatie

 

Nieuwe openbare sport- en beweegplek in Laanhuizen ‘t Verzetje (Groningen) gereed voor gebruik

Sinds afgelopen zomer is de stad Groningen weer een nieuwe openbare sport- en beweegplek rijker! Aan de Verzetsstrijderslaan kunnen bewoners, studenten en medewerkers van het Noorderpoort gratis gebruik maken van de beweegplek om te sporten en elkaar ontmoeten. De gemeente Groningen en Noorderpoort willen op deze wijze bewoners, medewerkers en studenten stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl.

Tijdens de Nationale Sportweek werd de nieuwe sport- en beweegplek ‘t Verzetje feestelijk geopend door wethouder Paul de Rook en bestuurder van het Noorderpoort, Rob Schuur. Gebruikers kunnen basketballen op een volwaardig basketbalveld. Daarnaast is er ook ruimte om te voetballen, kun je trampoline springen en zijn er fitnesstoestellen en een tafeltennistafel. Maar er is ook ruimte voor ontspanning. Denk aan verschillende zithoekjes en een schaak/damtafel.

Bij het ontwerp van de nieuwe sport- en beweegplek stonden de wensen en behoeften van de (potentiële) gebruikers centraal. Zij bepalen namelijk wat de plek voor hen aantrekkelijk maakt om er te gaan bewegen. Daarom zijn buurtbewoners van de Grunobuurt en Laanhuizen, studenten en medewerkers van Noorderpoort actief betrokken bij de voorbereiding op het project. Daarnaast zijn er zowel vanuit de buurt (WIJ Rivierenbuurt, wijkraden en een aantal buurtbewoners), als vanuit Noorderpoort suggesties aangeleverd rondom de invulling, inrichting en naamgeving van de sport- en beweegplek. Al deze input heeft uiteindelijk geleid tot het definitieve ontwerp van Lior Steinberg.