Tweede editie leerlijn ‘Bewegen in de openbare ruimte’

Op 30 januari jl. is de leerlijn ‘Bewegen in de openbare ruimte’ (BIOR) gestart. Een leerlijn die KennisLab BIOR Noord in samenwerking met de Hanzehogeschool heeft ontwikkeld in het kader van ‘Een leven lang leren’.

De leerlijn BIOR geeft buurtsportcoaches en andere geïnteresseerde professionals de mogelijkheid kennis op te doen over BIOR en de beleidsvertaling hiervan op gemeentelijk niveau. Ook werken zij gedurende de leerlijn aan hun eigen casus.

De eerste dag waren we te gast in Groningen waar de introductie op het thema ‘Beweegvriendelijke omgeving’ plaatsvond. Jeroen Hoyng (Kenniscentrum sport en bewegen), Nicole Noordhof (gemeente Groningen) en Andries Kooi (Huis voor de Sport Groningen) namen ons mee in de achtergronden, de vertaling op het gemeentelijke niveau en de daadwerkelijke realisatie van een BIOR plek.

De tweede dag waren we te gast bij IVN, locatie Veldhoeve in Orvelte. Bewegen in de natuur stond dit keer als onderwerp op de agenda. Want naast dat we binnenstedelijk actief kunnen zijn, biedt de natuur ook veel mogelijkheden. En dat niet alleen, het groen is natuurlijk ook in de wijk te realiseren. Karlijn Meijerink (IVN) nam ons mee in de achtergronden van de effecten van natuur op ons lichaam en gaf ons vele voorbeelden wat je met groen en natuur kan doen.

Tijdens de laatste bijeenkomst geven de deelnemers een presentatie van hun casus over de ondersteuning of implementatie van een BIOR locatie.

Een sfeerimpressie: