’t Verzetje

Sinds 2018 is de stad Groningen weer een nieuwe openbare sport- en beweegplek rijker! Aan de Verzetsstrijderslaan kunnen bewoners, studenten en medewerkers van het Noorderpoort gratis gebruik maken van de beweegplek om te sporten en elkaar ontmoeten. De gemeente Groningen en Noorderpoort willen op deze wijze bewoners, medewerkers en studenten stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl.

 

Gebruikers kunnen basketballen op een volwaardig basketbalveld. Daarnaast is er ook ruimte om te voetballen, kun je trampoline springen en zijn er fitnesstoestellen en een tafeltennistafel. Maar er is ook ruimte voor ontspanning. Denk aan verschillende zithoekjes en een schaak/damtafel.

 

Bij het ontwerp van de nieuwe sport- en beweegplek stonden de wensen en behoeften van de (potentiële) gebruikers centraal. Zij bepalen namelijk wat de plek voor hen aantrekkelijk maakt om er te gaan bewegen. Daarom zijn buurtbewoners van de Grunobuurt en Laanhuizen, studenten en medewerkers van Noorderpoort actief betrokken bij de voorbereiding op het project. Daarnaast zijn er zowel vanuit de buurt (WIJ Rivierenbuurt, wijkraden en een aantal buurtbewoners), als vanuit Noorderpoort suggesties aangeleverd rondom de invulling, inrichting en naamgeving van de sport- en beweegplek. Al deze input heeft uiteindelijk geleid tot het definitieve ontwerp.

KennisLab BIOR Noord (Huis voor de Sport Groningen) heeft de procesbegeleiding voor dit project mogen uitvoeren.

Voor een virtuele tour langs de plek, klik hier.