Spelen, bewegen en ontmoeten in Zoutkamp

Na ruim twee jaar de kar trekken, plannen maken en wijzigen, subsidies binnen halen en afgewezen worden, deuren voor de neus gesloten zien worden en deuren open trappen werd dan eindelijk op 19 september 2020 de vernieuwde speel- en beweegtuin van Speeltuinvereniging de Regenboog in Zoutkamp geopend.

Om te komen tot het definitieve ontwerp heeft er een interactief proces plaatsgevonden met inwoners, verenigingen en organisaties uit het dorp. Dit proces is begeleid door Huis voor de Sport Groningen, partner van het KennisLab BIOR Noord. Op basis van de verkregen input is er een ontwerp gemaakt en gerealiseerd door leverancier Nijha voor zowel de speel- en beweegtuin.

De beweegtuin is een combinatie van outdoor fitnesstoestellen met een geïsoleerde beweging. Deze toestellen zijn herkenbaar vanuit de sportschool en omdat de oefeningen maar op één manier uitgevoerd kunnen worden is de kans op het verkeerd uitvoeren en overtraind raken minimaal. Daarnaast is er een calisthenics opstelling geplaatst voor het uitvoeren van oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Aan deze opstelling kunnen ook elastieken, TRX banden, boksballen etc. opgehangen worden om het lesaanbod enorm uit te kunnen breiden. Deze beweegtuin is geschikt voor jong en oud, er is ruimte voor groepslessen en er zijn diverse balans en coördinatie oefeningen voor revalidatie en valpreventie.

Locatie: VV de Zeester, Beatrixstraat 21A, Zoutkamp