Nieuwe openbare sport- en beweegplek voor Laanhuizen en Grunobuurt

Aan de Verzetsstrijderslaan in Groningen kunnen bewoners, studenten en medewerkers van Noorderpoort gratis gebruik maken van de beweegplek. Hier kunnen zij samen komen om te sporten en elkaar te ontmoeten. De gemeente Groningen en Noorderpoort willen op deze wijze bewoners en bezoekers stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl in de wijk.

Wat is er te doen?
Op de nieuwe sport- en beweegplek kunnen de gebruikers basketballen op een volwaardig basketbalveld. Daarnaast is er ook ruimte om te voetballen, kun je trampolinespringen, zijn fitnesstoestellen en een tafeltennistafel aanwezig. Maar er is ook ruimte voor ontspanning. Denk aan verschillende zithoekjes en een schaak/damtafel.

Proces
Bij het ontwerp van de nieuwe sport- en beweegplek staan de wensen en behoeften van de (potentiële) gebruikers centraal. Zowel buurtbewoners van de Grunobuurt en Laanhuizen, maar ook studenten en medewerkers van Noorderpoort zijn betrokken in de voorbereidingen van het project. Alle input heeft gezorgd voor de invulling van het definitieve ontwerp.

 Financiering
De sport- en beweegplek is gefinancierd door ROC Noorderpoort en de gemeente Groningen. De gemeente Groningen financiert deze vernieuwing vanuit het programma ‘De Bewegende Stad’, een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020. De provincie Groningen heeft de procesbegeleiding, uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, mogelijk gemaakt.

Bron: Sport050