Maak kennis met partner Drenthe Gezond

Drenthe Gezond is aangesloten als partner bij het netwerk van KennisLab BIOR Noord. Steeds meer relevante partijen die op het gebied van bewegen in de openbare ruimte sluiten zich aan. Wie zijn deze partners en waarom staan ze achter onze ambitie: jong en oud verleiden zich te bewegen in de grootste buitensportaccommodatie, de buitenruimte?

Wij stellen onze partners graag aan je voor d.m.v. drie vragen. Deze keer is het de beurt aan onze partner: Drenthe Gezond.

Wat is de relatie tussen bewegen in de openbare ruimte en jullie als organisatie?
Een gezonde omgeving creëren. Een omgeving waarin de gezonde keuze weer de makkelijke keuze wordt. Een BIOR helpt daarbij.

Als jullie als organisatie één beweegplek in de openbare ruimte mogen uitlichten, welke is dat en waarom?
De pumptrackbaan in Assen-Oost. Hier vindt je natuur, afwisseling, uitdaging en fun en dat daagt uit om te fietsen en actief te zijn. Elke dag is de jeugd er actief en er ontstaan mooie samenwerkingen met bijvoorbeeld de kinderboerderij ernaast. 

Wat is vanuit jullie organisatie een groot succes geweest met betrekking tot bewegen in de openbare ruimte?
Bewustwording gecreëerd dat de openbare ruimte goed in kan worden gezet om beweging en daarmee een gezonde omgeving te stimuleren. Vanuit het netwerk verspreiden we deze kennis en in gemeenten nemen ze dit mee.