Maak kennis met Amee en Rick!

Er zijn twee toppers bij ons aan de slag gegaan om ons te ondersteunen bij het realiseren van onze gezamenlijke ambitie om jong en oud te verleiden zich te bewegen in de grootste buitensportaccommodatie, de buitenruimte. 

Wij stellen onze stagiairs graag aan je voor:

Hoi! Ik ben Amee ten Hoor, 3e jaars student Sportkunde aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Ik ben 18 jaar en woon in Friesland. In mijn dagelijks leven houd ik mij veel bezig met sport en bewegen. Ik rijd fanatiek paard, ik voetbal bij VV Waskemeer en ik houd er van om een rondje te hardlopen door de natuur.

Ik interesseer mij, mede door mijn studie, enorm in beweegstimulering en sportbeleid. Ik hecht waarde aan bewegen in openbare ruimte en zie hier in kansen voor de toekomst. Ik volg de minor Sport & Samenleving waarbij ik stagiaire ben bij KennisLab BIOR Noord. Door connecties te maken, samenwerkingen aan te gaan en kennis te vergaren bereid ik mij voor op het echte werk als Sportkundige!

Mijn naam is Rick King en ik ben geboren op 08-10-1998. Ik woon in De Wilgen, een waterrijk dorpje vlakbij Drachten. Ik ben een sportieve jongen en in mijn dagelijks leven haal ik veel plezier uit reizen en uitgaan met mijn vrienden. Naast mijn opleiding ben ik ook altijd bezig met het oprichten van kleine ondernemingen en hier haal ik veel voldoening uit.

Vanaf jongs af aan ben ik een en al sport, zo moest ik van mijn ouders eerst op zwemmen voor dat ik op voetbal mocht. Na het behalen van mijn diploma A en B ben ik op voetbal gegaan omdat 1 van mijn beste vrienden hier ook op zat. Na twee jaar te hebben gespeeld in de F1 bij VV Drachten ben ik gescout door SC Cambuur. Dit was voor mij echt een hoogtepunt op dat moment, na 2 jaar te hebben gespeeld bij Cambuur ben ik uiteindelijk afgevallen.

Nadat ik VMBO had afgemaakt ben ik begonnen op het Alfa-College hier volgde ik de opleiding Sport en Bewegen. Tijdens deze opleiding heb ik ook het trainersvak ontdekt, wat mij hier erg in aansprak was dat ik mensen beter kon maken en dat ik de leiding had over een groep. Als vervolgopleiding heb ik Sportkunde gekozen, dit omdat ik sport als een belangrijk bindmiddel zie en hierdoor mensen in beweging kan krijgen. In 2019 heb ik 3 weken training mogen geven bij een plaatselijke voetbalvereniging in Berlijn. Hierin ben ik erachter gekomen dat iedereen gelijk is in de sport en dat het voor iedereen ten alle tijden toegankelijk moet zijn. Het komende halfjaar ga ik deze kwaliteiten proberen toe te passen binnen het KennisLab BIOR Noord.