Groningen hostcity Nationale Sportweek 2018

Groningen wordt één van de hostcities van de Nationale Sportweek 2018. Dit maakte wethouder Sport Paul de Rook tijdens de Nacht van Groningen bekend.  De sportweek vindt plaats van 15 tot en met 29 september 2018 en overlapt daarmee met de Europese Week van de Sport. Honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren om te gaan bewegen. Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert.

Wethouder De Rook: “Dit is een erkenning dat de stad volop investeert in sport zoals de sportfaciliteiten, sportstimulering, verenigingsondersteuning en talentontwikkeling. Daarnaast zullen er allerlei mooie sportinitiatieven vanuit de sportclubs en sportaanbieders ontstaan tijdens de Nationale Sportweek zelf. Ook komt NOC*NSF het begin van het sportseizoen samen met ons vieren tijdens een groot sportevenement.”

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: “Er zitten in de sport veel mooie verhalen opgesloten. In al die verhalen voel en proef je dat we veel winnen met sport. Tijdens de Nationale Sportweek willen we aan Nederland deze verhalen laten horen, zien en voelen. Op dit moment sporten al 10 miljoen Nederlanders elke week en wij zijn er van overtuigd dat nog veel meer Nederlanders kunnen genieten van zelf sporten en bewegen. We zijn blij dat Groningen als host city van de Nationale Sportweek zich hier actief voor inzet.”

Bron: Sport050