Fiets de #Ride4Corona met Hemelvaart!

In coronatijd is fietsen ‘hotter’ dan ooit! Er worden dan ook veel nieuwe fietsinitiatieven op touw gezet om het voor de fietsers zo veilig (met voldoende afstand), toegankelijk, leuk en zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Van enthousiaste nieuwe fietskoeriers, tot veilige schoolstraten.

De Fietsersbond zette 8 inspirerende fietsinitiatieven voor je op een rijtje: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/8-fantastische-fietsinitiatieven-in-coronatijd/

Één van die fietsinitiatieven is de ‘Fiets de Ride4Corona met Hemelvaart!’. Deze actie is bedoeld om geld in te zamelen voor goede fietsen voor de gezondheidswerkers die in Oeganda in de frontlinie strijden tegen (de verspreiding van) het coronavirus. Lees hier het verhaal van de Volkskrant over Joseph, een medicijnbezorger (als vrijwilliger) uit Oeganda die vanwege de lockdown in zijn land niet meer met het openbaar vervoer HIV-medicijnen kan rondbrengen. Het alternatief is een gammel fietsje waarmee hij de longen uit z’n lijf fietst om alsnog ervoor te zorgen dat HIV-patiënten hun medicijnen krijgen. Daarnaast geven zorgmedewerkers zoals Joseph in deze tijd uitleg over het Coronavirus en wat ze wel en wat niet moeten doen. Ze nemen angst weg, ontkrachten nepnieuws en signaleren Corona gevallen. Joseph: ‘Ik doe dit met liefde, maar wat zou ik graag een betere fiets hebben.’ (bron: Volkskrant).

Stichting COOP heeft een actie op touw gezet waarmee je jongens als Joseph kunt helpen aan een nieuwe fatsoenlijke fiets! In het Hemelvaartweekend van 21 mei kun je je laten sponsoren om te fietsen (al dan niet virtueel) voor Oeganda. Dat werkt zo:

Kies een afstand die je in het Hemelvaartsweekend in totaal wilt gaan fietsen, bijvoorbeeld 100km. Maak een gepersonaliseerde fondsenwervingspagina en deel deze pagina met iedereen op social media met de oproep om te doneren! Help anderen te inspireren en deel jouw video’s en foto’s van de (voorbereiding op de) Ride4Corona challenge op social media met de hashtag #Ride4Corona.

Doe mee en stap allemaal de fiets op dit weekend! Meer informatie over deze actie? Klik hier.