Doortrappen met #FietsFit Oefeningen

Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. (Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij. Op https://www.doortrappen.nl/nieuws+over+doortrappen/informatie+over+corona/default.aspx staat informatie over Doortrappen en de coronamaatregelen, adviezen en tips voor wat je in deze tijd kunt blijven doen.

Een voorbeeld daarvan zijn de #FietsFit Oefeningen. Doortrappen biedt 10 oefeningen die je thuis kunt doen om (straks) weer fit op de fiets te stappen. Gericht op coördinatie, spierkracht, lenigheid nek/schouder, reactievermogen en uithoudingsvermogen. Met variaties als de oefening je makkelijk af gaat.

Alkmaar Sport heeft filmpjes gemaakt van deze oefeningen, deze zijn te zien (en mee te doen!) op hun YouTube kanaal Senioriteit.

Ook beschikbaar: de volledige lessenreeks met de FietsFit oefeningen voor als je beweeglessen geeft.