CORONANIEUWS: ‘Mogen jongeren nu weer samen gaan sporten op het Cruyff court?’

De basismaatregelen tegen het coronavirus zijn verlengd t/m 19 mei. Evenementen zijn tot 1 september verboden. Gelukkig zijn er ook een aantal versoepelingen aangekondigd. Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar weer in teamverband in de buitenlucht sporten. Met hun eigen team mogen ze wel potjes onderling spelen, maar potjes en wedstrijden tegen andere teams/clubs mag helaas niet. De jeugd in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar krijgt ook meer ruimte om buiten georganiseerd te sporten. Wel op 1,5 meter afstand en zonder wedstrijden.

Richtlijnen ‘Sporten en Bewegen in de Openbare Ruimte’
Er is nog veel onduidelijkheid over de versoepelde maatregelen m.b.t. sporten en bewegen in de openbare ruimte vanaf 29 april. ‘Mogen mijn kinderen weer samen spelen/sporten op het trapveldje of pleintje in de buurt?’ of: ‘Mogen jongeren dan weer samen gaan sporten op het Cruyff court?’ Je vindt de antwoorden hier op de website van het RIVM.  

Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft een Q&A lijst opgesteld waarin ze antwoord geven op vragen over de verschillende maatregelen die lokaal, regionaal, landelijk en internationaal worden genomen in de strijd tegen het Coronavirus. Het onderwerp ‘Sporten en Bewegen in de Openbare Ruimte’ wordt hier ook in meegenomen. Mag je bijvoorbeeld nog paardrijden in het bos of op de manege? Of golven op een semi-openbaar toegankelijke golfbaan? De antwoorden vind je hier.

Overzicht maatregelen
Het RIVM heeft een overzicht gemaakt van de gewijzigde maatregelen en vanaf welke datum deze ingaan. Klik hier voor het overzicht.