CORONANIEUWS: Blijf thuis, maar blijf ook sporten en bewegen!

Helaas zijn de coronamaatregelen verlengd t/m 28 april. Nu iedereen in deze periode zoveel mogelijk thuis moet blijven, is het erg lastig om aan je dagelijkse/wekelijkse portie beweging te komen. Terwijl bewegen juist ontzettend belangrijk is om fit en gezond te blijven!

Bewegen in de natuur
Ga lekker de natuur in, maar houd je aan de richtlijnen van het RIVM. Drenthe.nl heeft deze richtlijnen voor wanneer je de natuur in gaat nog even voor je op een rijtje gezet. Houd ook de Facebook/Twitter van Natuurmonumenten en de Facebook/Twitter van Staatsbosbeheer in de gaten voordat je de natuur in gaat en houd je aan hun adviezen.

Wanneer je op de fiets even een frisse neus wilt halen, houd je dan aan deze richtlijnen die de KNWU voor je op een rijtje heeft gezet.

Overzicht beweegtips
Zit je thuis op de bank en heb je geen inspiratie om lekker te gaan sporten/bewegen? Onze partners helpen je dan graag!

Zo heeft Sport Drenthe een platform ingericht met een overzicht van updates, tips, beweeglessen en andere Drentse initiatieven met als doel om iedereen (van jong tot oud) in beweging te krijgen en te houden tijdens de coronacrisis. Ook houden ze een nieuwsoverzicht bij met interessante artikelen uit de media.

Ook Huis voor de Sport Groningen en Sport Fryslân hebben een overzicht van beweegtips en initiatieven.

Neem eens een kijkje op hun websites en laat je inspireren. Kom in beweging!