Buitenspelen tijdens de coronacrisis

Buitenspelen is erg belangrijk voor de motorische ontwikkeling en de fysieke, mentale en sociale vaardigheden van kinderen. Het is erg belangrijk dat kinderen dit veilig en onbezorg blijven doen, ook tijdens de coronacrisis. Hoe stimuleer je als ouder of professional (vakleerkracht, buurtsportcoach, jongerenwerker) dat kinderen en jongeren toch voldoende blijven buitenspelen tijdens de beperkende maatregelen rondom de coronacrisis? En wat zijn de voordelen, barrières en de regels (van het RIVM) bij het buitenspelen? Kenniscentrum Sport en Bewegen schreef er een artikel over, lees het hier.

Webinar ‘buitenspelen’
Wil je als professional meer inspiratie opdoen om buitenspelen te stimuleren? Donderdag 25 juni vindt de webinar ‘buitenspelen’ van het Kenniscentrum Sport en Bewegen plaats. Het maximum aantal deelnemers is helaas bereikt, maar je kunt de webinar ook achteraf terugkijken. Klik hier voor meer informatie.  

Inspiratie buitenlessen Nijntje Beweegdiplpma
Vanuit het ‘Nijntje Beweegdiploma’ van Dutch Gymnastics, samengesteld door de KNGU, is er een inspiratiedocument opgesteld met daarin een aantal uitgewerkte lesideeën voor kinderen in de leeftijd van 2-5 jaar. Van voorbeeldlessen voor in de achtertuin tot voorbeeldlessen voor in de speeltuin: lekker rollen, kruipen, balanceren, springen, samen spelen, klimmen en zwaaien! Klik hier voor inspiratiedocument met voorbeelden van buitenlessen aan peuters en kleuters!