Beweegtuin in het Koningin Wilhelminapark in Delfzijl officieel geopend

Vanaf mei 2019 is de gemeente Delfzijl een beweegtuin rijker. Wethouders Hans Ronde en Jan Menninga hebben de beweegtuin in het Wilhelminapark officieel geopend.

De beweegtuin is een initiatief van Wijkplatform Over de Gracht/Scheepvaartsbuurt. De plek is gerealiseerd door een brede samenwerking met de wijk, verschillende sportverenigingen, de gemeente Delfzijl en Huis voor de Sport Groningen. Hierdoor heeft het Wilhelminapark nu een openbare beweegplek waar van jong tot oud, beginner en gevorderde, bewogen kan worden. De beweegtuin is ook voor minder validen goed toegankelijk. En er is veel ruimte voor ontmoeten. Voor mensen die meer houden van een rustige bezigheid is een vissteiger geopend.

Om de inwoners kennis te laten maken met de beweegplek en wat ze er allemaal kunnen doen, zet de gemeente Delfzijl in op activering. De buurtsportcoach speelt hier een belangrijke rol in. Deze persoon organiseert kennismakingsactiviteiten, clinics en ook wordt een train de trainer gegeven aan verenigingen en organisaties die de beweegtuin graag willen gebruiken.