Weet jij het leukste plekje in Drenthe om buiten te spelen, bewegen en sporten?

Help ons de beste buiten speel-, beweeg- of sportplek van Drenthe te vinden en maak kans op een fantastische fotoshoot met je familie of vrienden op jouw plek!

Buiten spelen met je vrienden. Waar ga je dan naartoe?
In het weekend een stuk wandelen of fietsen. Waar doe je dat het liefst?
Gewoon lekker buiten sporten, zonder verplichtingen. Wat is de ideale plek?

Ken jij dé plek die iedere Drent zou moeten kennen om lekker buiten in beweging te zijn? Laat het ons weten en wie weet haalt jouw plek de speciale inspiratie top 50 of word je winnaar en ontvang je een speciale fotoshoot op jouw locatie.

Criteria
Het gaat om een locatie in de openbare ruimte, in een dorp of stad of in de natuur. De plek moet voldoen aan onderstaande eisen:

  • Het moet vrij toegankelijk zijn voor iedereen (openbaar)
  • De locatie is beweegvriendelijk vormgegeven
  • De (sport) infrastructuur moet aanwezig zijn: denk aan gras met doeltjes, zwemwater, pleinen met speel- en klimtoestellen, buitengebieden met wandel- en/of fietsroutes en paden, ruiterpaden en skeelerroutes.
  • De locatie moet schoon en veilig* zijn
  • De locatie moet groen zijn

*Speelplekken in de openbare ruimte en bijvoorbeeld bij kinderdagverblijven moeten voldoen aan de eisen uit het warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS). De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoekt of alle betrokkenen zich houden aan de eisen en verplichtingen uit de wet. De eigenaar/beheerder moet kunnen aantonen dat er zorgvuldig onderhoud en beheer wordt uitgevoerd.

Voorbeelden van goede plekken:

  • Speel- en sportplekken (zoals playgrounds, schoolpleinen, speeltuinen, skateparken, trapveldjes en outdoor fitness)
  • Sport-, speel- en beweegruimte (zoals beweegtuinen, parken, plantsoenen, volkstuinen, speelvijvers en meren)
  • Routes (zoals wandelroutes, fietspaden en -snelwegen, ruiterpaden en skeelerroutes)
  • Buitengebied (zoals bos, hei, duin en strand)

Werkwijze
Meld jouw locatie/plek aan met onderstaand formulier voor 6 mei 2019. 

Een deskundige jury beoordeelt alle ingestuurde plekken op basis van bovenstaande criteria, aangevuld met een aantal extra criteria zoals het aanbod van activiteiten, begeleiding en communicatie op locatie en de achterliggende organisatie. De jury kiest begin mei een top 3. Van deze drie locaties wordt een filmpje gemaakt, in samenwerking met de inzender. Vanaf 27 mei roepen we iedereen in Drenthe op om te gaan stemmen op zijn of haar favoriet. Zondag 2 juni gaan de stembussen dicht en wordt de winnaar bekend gemaakt, die een speciale fotoshoot op de winnende locatie krijgt aangeboden.

Uiteindelijk wordt van alle inzendingen een top 50 gemaakt, die ter inspiratie wordt gepubliceerd op verschillende plekken, zoals www.kennislabbiornoord.nl, www.50jaar.sportdrenthe.nl en www.ivn.nl/provincie/drenthe.

Het formulier is op 6 mei gesloten, aanmelden is niet meer mogelijk. Binnenkort meer informatie over de top 3.