Aan de slag met een beweegvriendelijke omgeving!

Kennis, tools en gewoon doen

Sporten en bewegen in de openbare ruimte wint aan populariteit.Daarmee neemt het sportieve belang van de openbare ruimte neemt toe. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de openbare ruimte het grootste sportpark in iedere gemeente wordt. Maar hoe richt je de openbare ruimte hier uitnodigend voor in? Hoe breng je de dialoog tussen ruimtelijke ontwikkeling, gezondheid en sport tot stand? Hoe kun je belangen bij elkaar brengen? Niet alleen om te sporten maar ook voor de algemene dagelijkse activiteiten?

Voor wie?
De leerlijn BIOR is bedoeld voor buurtsportcoaches en andere professionals die aan de slag willen met een beweegvriendelijke omgeving. Tijdens de leerlijn krijg je meer kennis over de trends en ontwikkelingen, leer je hoe je het thema kan agenderen binnen je gemeente of organisatie (beleid en praktijk) en ga je daadwerkelijk aan de slag met een vraagstuk binnen jouw werkgebied.

Programma

  • Dag 1: 30 januari 2020 9.00 tot 17.00 uur (locatie: Groningen)
    Kennis over BIOR, omgevingswet en procesaanpak
  • Dag 2: 27 feburari 2020, 9.00 tot 17.00 uur (locatie: Orvelte)
    Bewegen in de natuur (N+B = gezond)+ begeleiding in de procesaanpak.
  • Dag 3: 26 maart 2020, 9.00 tot 12.00 uur (locatie: Orvelte)
    Terugkoppeling en delen van voortgang

Meer informatie en aanmelden?Voor meer informatie en aanmelden klik hier (link) https://professionals.hanze.nl/alle-opleidingen/kunst-cultuur-sport/sport/bewegen-in-de-openbare-ruimte-leerlijn-bior/

Inspiratiefilm over de leerlijn: https://youtu.be/g43n2x6qHNM