50 leukste plekjes om te spelen, sporten en bewegen in Drenthe

Mensen sporten en bewegen steeds meer op hun eigen manier en zoeken  vaker naar mooie locaties met de juiste faciliteiten om buiten te kunnen bewegen. Drenthe  biedt de mooiste plekken om buiten te spelen. Om zoveel mogelijk Drenten te inspireren om de buitenlucht op te zoeken, gingen IVN Noord, SportDrenthe, Kennislab BIOR Noord en Drenthe beweegt op zoek naar de de 50 mooiste plekken. Winnaar werd het Steenbergerpark in Hoogeveen. 

Winnaar leukste plekje: Steenbergerpark!

De winnaar van het leukste plekje in Drenthe om te spelen, sporten en bewegen is bekend: Het Steenbergerpark in Hoogeveen! Het was uiteindelijk een spannende strijd tussen de drie finalisten, waarbij veel Drenten hun stem hebben uitgebracht. Met 55% van de stemmen is Het Steenbergerpark een terechte winnaar. Wat natuurlijk niet wegneemt dat de twee andere finalisten, Het Roekpad in Echten en de Baggelhuizerplas in Assen, ook fantastische plekken zijn om eropuit te gaan. Via de website van het Kennislab BIOR wordt de komende tijd aandacht geschonken aan alle 50 inzendingen. Drenthe heeft namelijk veel te bieden heeft als het gaat om spelen, sporten en bewegen!

Een plekje voor iedereen

Het Steenbergerpark ligt in Hoogeveen en is een park dat gebruikt wordt door allerlei verschillende organisaties om er te sporten, wandelen en de natuur te beleven. Linda Thalen maakt als vrijwilliger bij IVN veel gebruik van het park en heeft de winnende locatie ingestuurd met als toelichting: “Het steenbergerpark is een uniek multifunctioneel park waar veel natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen. Het is een heuvelachtig gebied, wat vele sportmogelijkheden biedt.” Met de prijs is ze natuurlijk heel blij: “We hebben er met alle betrokken organisaties keihard aan gewerkt om van dit park een plek voor iedereen te maken. Dat we deze verkiezing hebben gewonnen is een mooie opsteker!”

De 50 leukste plekjes

De 50 leukste plekjes worden via deze website om de beurt voorgesteld. Bekijk hier de lijst met ingezonden plekken.