skip to Main Content

Vanaf 27 mei hebben we iedereen in Drenthe opgeroepen om zijn of haar leukste plekje in Drenthe om buiten te spelen, bewegen en sporten in te zenden. We hebben veel inzendingen mogen ontvangen, de keuze was daarom ook erg moeilijk. Een deskundige jury heeft 3 locaties genomineerd. Ben je niet bekend met één van de locaties? Geen probleem. Bekijk hieronder de video’s van de genomineerden en lees  Stem hieronder op jouw favoriet!

 

 1. Steenbergerpark Hoogeveen (Gemeente Hoogeveen)
  Steenbergerpark is een park waar je kan fietsen, wandelen, sporten en spelen. 
  De bewonersgroep Steenbergerpark Leeft is vijf jaar geleden gestart met de organisatie van verschillende activiteiten in het park. Ze organiseren onder andere Bios in het park, Picknick in het park en Vrij in het park. Dit brengt veel levendigheid in het park. Toelichting door de inzender: ‘Het steenbergerpark is een uniek multifunctioneel park waar veel natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen. Het is een heuvelachtig wat vele sportmogelijkheden biedt’.
 2. Roekpad Echten (Gemeente De Wolden)
  In Echten ligt het belevingspad het roekpad. Het Roekpad loopt door het Kraaienbosch. Alle 5 zintuigen staan centraal tijdens deze wandeling: horen, ruiken, proeven, voelen en zien. Loek de Roek wijst je de weg tijdens deze wandeling van ongeveer 1 kilometer. Toelichting door de inzender: ‘Super leuke wandel- en beleefroute voor de kleintjes’.
 3. Baggelhuizerplas (Gemeente Assen)
  De recreatieplas Baggelhuizen ligt aan de westkant van Assen en beschikt over maar liefst 125 ha. De plas heeft een groot strand, speeleiland en vlonder in het water met glijbaan en kabelbaan. Het water is zo’n 2,5m diep. Op het terrein vind je ook een kiosk, toiletten, een douche en sportvelden (volleybalveld en voetbalveld). Nabij de badzone is een speciale BBQ-/picknickplaats. Het is er netjes onderhouden en er is voldoende parkeergelegenheid. Toelichting door de inzenders: ‘Je kunt in dit gebied alle kanten op. Van zwemmen in de plas, hardlopen over de vele paden, mountainbiken over de super technische ATB route, tot wandelen. Tevens zijn er mooie grote velden waar je val alles kan doen. Verschillende mogelijkheden voor bewegen en sport, voor iedereen is er wel iets te doen. Zwemmen, spelen met speeltoestellen/zand/water, fietsen, wandelen, mtb, beachvolleybal, (sport)verenigingen die gebruik maken van het moois en de mogelijkheden wat de Baggelhuizerplas te bieden heeft’.

We hebben de stemprocedure aangepast. De stemmen die binnen zijn gekomen, zijn gefilterd en worden bij de stemmen die vanaf nu binnen komen opgeteld. 

Back To Top