skip to Main Content

Over Kennislab BIOR Noord

KennisLab BIOR Noord is een samenwerkingsverband van verschillende partijen in Noord-Nederland met de gezamenlijke ambitie om jong en oud te verleiden zich te bewegen in de grootste buitensportaccommodatie, de buitenruimte. Op deze manier dragen we bij aan een gezonde leefomgeving. 

kennislab-forest

Het Kennislab BIOR Noord werkt met vijf thema's:

_MG_1424

Openbaar groen

Steeds meer mensen sporten in ongeorganiseerd verband op momenten en plekken dat het hen uitkomt. Daarmee is sporten, bewegen en recreëren in de openbare ruimte een opkomend thema geworden.

oosterkade

Bewegen met de wijk

Een beweegvriendelijke openbare ruimte heeft een preventieve werking op de gezondheid van mensen en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan gezond ouder worden. Maar waar bewogen wordt, vinden ook ontmoetingen plaats

IMG_0803

Open sportpark

Niet alle ruimtes die voor sportieve recreatie gebruikt zouden kunnen worden, zijn op dit moment vrij toegankelijk. Een voorbeeld hiervan zijn sportparken, die nu vooral in de avonduren gebruikt worden door verenigingen.

natuur-trailrun-Martin-Knegt(copyright in de foto vermelden)

Openbaar water

Sporten en bewegen gebeurt steeds meer in de openbare ruimte, in de directe leefomgeving en in recreatiegebieden. Het is een kans om de openbare ruimte aantrekkelijk te maken om in te sporten en te bewegen.

IMG_0803

Functioneel bewegen

In ons dagelijks leven bewegen we van en naar verschillende plekken. Van huis naar school of werk, naar de supermarkt, sportvereniging of naar familie en vrienden.

Ons team

Het team van Kennislab BIOR Noord bestaat uit enthousiaste en gedreven professionals van de Hanzehogeschool Groningen en de drie noordelijke provinciale sportorganisaties; Sport Drenthe, Huis voor de Sport Groningen en Sport Fryslân.

EA45036D-8AA8-4FE2-BFA2-5B1018B570BA

Wij hebben een mooi en waardevol netwerk van relevante partijen aan ons verbonden die op het gebied van bewegen in de openbare ruimte en breder gezien ‘een gezonde omgeving’ waarde toevoegen. Een overzicht van onze partners is terug te vinden op deze pagina.

IMG_1822

Kartrekkers

Kennislab BIOR is een initiatief van:

Kennislab BIOR Noord wordt mede mogelijk gemaakt door:

Contactformulier

    Back To Top