skip to Main Content
Over Kennislab BIOR Noord

KennisLab BIOR Noord is een samenwerkingsverband van verschillende partijen in Noord-Nederland met de gezamenlijke ambitie om jong en oud te verleiden zich te bewegen in de grootste buitensportaccommodatie van Noord-Nederland.

kennislab-forest
Het Kennislab BIOR Noord werkt met 5 thema’s:
_MG_1424
Openbaar groen

Steeds meer mensen sporten in ongeorganiseerd verband op momenten en plekken dat het hen uitkomt. Daarmee is sporten, bewegen en recreëren in de openbare ruimte een opkomend thema geworden.

bewegen-met-de-wijk
Bewegen met de wijk

Een beweegvriendelijke openbare ruimte heeft een preventieve werking op de gezondheid van mensen en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan gezond ouder worden. Maar waar bewogen wordt, vinden ook ontmoetingen plaats.

IMG_0803
Open sportpark

Niet alle ruimtes die voor sportieve recreatie gebruikt zouden kunnen worden, zijn op dit moment vrij toegankelijk. Een voorbeeld hiervan zijn sportparken, die nu vooral in de avonduren gebruikt worden door verenigingen.

openbaar-water
Openbaar water

Sporten en bewegen gebeurt steeds meer in de openbare ruimte, in de directe leefomgeving en in recreatiegebieden. Het is een kans om de openbare ruimte aantrekkelijk te maken om in te sporten en te bewegen.

IMG_0803
Functioneel bewegen

In ons dagelijks leven bewegen we van en naar verschillende plekken. Van huis naar school of werk, naar de supermarkt, sportvereniging of naar familie en vrienden.

Kartrekkers
hanze
Mieke Zijl
Huis voor de sport Groningen
Jessica Oude Sogtoen
Kennislab BIOR is een initiatief van:
Huis voor de sport Groningen
Jessica Oude Sogtoen
sportdrenthe-logo (1)
Mieke Zijl
sportfryslan-logo

Anita Bakker
www.sportfryslan.nl

hanze
Mieke Zijl
Kennislab BIOR Noord wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Groningen
Nicole Noordhof / Inge Vos
provinciedrenthe_600x600
Edward Sie / Dennis Schomaker

Contactformulier

Back To Top