skip to Main Content
Ongekend In Nederland! In Oudenbosch Komt Een Buitengymzaal

Ongekend in Nederland! In Oudenbosch komt een buitengymzaal

Basisschool De Schittering in het Brabantse Oudenbosch gaat voortaan het hele jaar door buiten gymmen met de kinderen uit de bovenbouw. Nijha richtte de buitenruimte zo in dat alle leerlijnen en bewegingsthema’s die normaal onder een dak in de gymzaal worden aangeboden, ook mogelijk zijn in de buitenlucht.

Lessen in de buitengymzaal
De lessen die worden gegeven in de buitengymzaal worden ingeroosterd zoals dat ook gebeurd bij de reguliere gymlessen. Het geven van de lessen wordt gedaan door een vakdocent en een groepsleerkracht volgens de methode Basislessen Bewegingsonderwijs.

Multifunctioneel gebruik
De BSO kan gebruik maken van een aantal spelaanleidingen zoals de Freeplayer en de doelen. De klimsituatie is afgeschermd middels een natuurlijk hek. Hier kan alleen les worden gegeven onder begeleiding.

Grootste verschillen met een normale gymzaal
Een wendsprong over een kast of afzetten op een trampoline wordt in een buitengymzaal lastiger. Daarentegen kan bij een buitengymzaal kan er ingespeeld worden op de weersomstandigheden van de seizoenen. Wat te doen bij sneeuw en ijs? Sneeuwballen gooien natuurlijk!

Back To Top